Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
FOURSQUARE
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM)

Download to read offline

Es descriuen projectes de treball integrat de Ciències, Tecnologia i Matemàtiques. Els projectes descrits són Solar System Pathway, GeaTours, Calc Based Ecosystem Simulator i Cyborg. Es proposen estratègies per a dissenyar aquests projectes i dur-los a terme a l'aula.
Ponència duta a terme al curs de formació de professorat en CTM, organtizat per el CESIRE, del Departament d'Ensenyament.

Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM)

 1. 1. Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM) Jordi Domènech Casal INS Vilanova del Vallès
 2. 2. Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM) Jordi Domènech Casal INS Vilanova del Vallès ● Solar System Pathway (1 ESO) ● Calc-Based Ecosystem Simulator (BAT) ● GeaTours (2 ESO) ● Cyborg (2 ESO)
 3. 3. Solar System Pathway 1 ESO ● Escales i factors de conversió. ● Estructura i composició del sistema solar. ● Construcció de maquetes. ● Treball amb Google Maps, Wikis i codis QR. ● Projecte en col·laboració: ● Ins Marta Mata, de Montornès del Vallès i Ins Vilanova del Vallès. ● Núria Domènech, Azahara Casas, Jordi Domènech
 4. 4. Càlculs i treball amb maquetes Presentació a escoles i biblioteca pública
 5. 5. http://solarsystempathway.wikispaces.com/
 6. 6. Calc-Based Ecosystem Simulator BAT ● Ecologia, xarxes i piràmides tròfiques. ● Equacions de dinàmica de poblacions. ● Equacions exponencials i logístiques. ● Drets d'autoria, Creative Commons. ● Programació amb Calc.
 7. 7. https://sites.google.com/a/xtec.cat/cbes/
 8. 8. Creació d'eines i recursos treballant en xarxa Interacció ràpida conceptes-model-constructe
 9. 9. Cyborg 2 ESO ● Sistema nerviós i neurotransmissors. ● Biònica i transhumanisme.
 10. 10. https://sites.google.com/a/xtec.cat/cyborg/
 11. 11. GeaTours 2 ESO ● Orientació per azimuts i GPS. ● Construcció de perfils topogràfics ● Creació de vídeos amb Google Earth i Earth Tools. ● Realització de taules i gràfics amb excel. ● Càlcul amb operacions matemàtiques compostes. ● Formats publicitaris.
 12. 12. https://sites.google.com/a/xtec.cat/geatours/home GeaTours: una experiència geolòTICa d’aprenentatge cooperatiu que promou la indagació i l’autoregulació dels aprenentatges. Ciències 27 (2014), 2-8. J. Domènech
 13. 13. Maquetes amb materials diversos. Aplicació de conceptes matemàtics i tecnològics en contexts reals.
 14. 14. Algunes orientacions ● Usar els criteris d'avaluació del currículum de les diferents matèries per a construir projectes interdisciplinaris. ● Mostrar als alumnes exemples dels productes que volem aconseguir. ● Propiciar un clima de comunicació a les reunions d'Equip Docent. Incloure també les matèries lingüistiques. ● Projectar el producte final cap a un fi més enllà de l'escolar. ● Usar contexts rics i socialment compromesos. ● Dinàmiques d'avaluació adequades Protocol TPoP (taller, projecte, portfolio). Distingir entre objectius del projecte i objectius d'aprenentatge (?)
 15. 15. Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM) http://apliense.xtec.cat/arc/node/29599
 16. 16. Treball per projectes integrats de Ciència, Tecnologia i Matemàtiques (CTM) Jordi Domènech Casal INS Vilanova del Vallès jdomen44 @ xtec.cat @jdomenechca Pupitrelàndia Http://blogcienciesnaturals.wordpress.com
 • srazul

  Feb. 5, 2016
 • ricardterra

  Mar. 1, 2015

Es descriuen projectes de treball integrat de Ciències, Tecnologia i Matemàtiques. Els projectes descrits són Solar System Pathway, GeaTours, Calc Based Ecosystem Simulator i Cyborg. Es proposen estratègies per a dissenyar aquests projectes i dur-los a terme a l'aula. Ponència duta a terme al curs de formació de professorat en CTM, organtizat per el CESIRE, del Departament d'Ensenyament.

Views

Total views

1,128

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

111

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

2

×