Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Prezentare aplicatii web
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

1

Share

Romaltyn Mining - descriere companie

Download to read offline

Romaltyn Mining este o companie specializată în prelucrarea și reciclarea deșeurilor miniere și în valorificarea conținutului de aur și argint al acestora.

Activitatea productivă a Romaltyn constă în extracția de conținut util – aur și argint – din deșeuri miniere.

În procesul tehnologic sunt parcurse următoarele etape:
- antrenarea cu apă a sterilului de la Iazul Central;
- transportarea acestui amestec (tulbureala), prin conducte, în Uzina de Retratare a Sterilelor;
- tratarea amestecului pentru extragerea aurului și argintului;
- detoxificarea tulburelii pe teritoriul uzinei;
- depozitarea deșeurilor tehnologice rezultate în Iazul de decantare Aurul.

La finalul activității de prelucrare este inclusă ecologizarea suprafeței celor trei amplasamente pe care compania își desfășoară activitatea.

Ecologizarea se va realiza pe o suprafață de aproximativ 165 de ha de teren iar monitorizarea va continua pe o perioadă de până la 30 de ani, conform reglementărilor în vigoare.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Romaltyn Mining - descriere companie

 1. 1. RomaltynMining ~ Prezentarea companiei ~
 2. 2. Despre RomaltynMining • Viziune Iși propun să dezvolte un proiect modern și eficient de valorificare a deșeurilor miniere, prin adoptarea și implementarea de soluții care permit dezvoltarea sustenabilă, care sunt viabile economic și reprezintă modele de bună practică. • Misune Misiunea lor este implementarea celor mai moderne tehnologii de prelucrare a deșeurilor miniere, punând accent pe calitatea proceselor și maximizarea rezultatelor, respectând întocmai cele mai stricte proceduri de control al calității mediului și sănătății. • Valori - asumarea responsabilității - integritate și transparență
 3. 3. Cine sunt? • Romaltyn Mining este o companie specializată în prelucrarea și reciclarea deșeurilor miniere și în valorificarea conținutului de aur și argint al acestora. • Compania Romaltyn Mining este deținută astăzi de investitori din România și Kazakhstan prin intermediul fondurilor de investiții specializate, controlate de către domnii Ion Sturza și Kenes Rakishev.
 4. 4. Ce fac? Activitatea productivă a Romaltyn constă în extracția de conținut util – aur și argint – din deșeuri miniere. În procesul tehnologic sunt parcurse următoarele etape: • antrenarea cu apă a sterilului de la Iazul Central; • transportarea acestui amestec (tulbureala), prin conducte, în Uzina de Retratare a Sterilelor; • tratarea amestecului pentru extragerea aurului și argintului; • detoxificarea tulburelii pe teritoriul uzinei; • depozitarea deșeurilor tehnologice rezultate în Iazul de decantare Aurul.
 5. 5. Ecologizare • La finalul activității de prelucrare este inclusă ecologizarea suprafeței celor trei amplasamente pe care compania își desfășoară activitatea. • La final se va realiza însămânțarea cu gazon și puieți, fertilizarea și monitorizarea pentru o perioadă îndelungată de timp. • Ecologizarea se va realiza pe o suprafață de aproximativ 165 de ha de teren iar monitorizarea va continua pe o perioadă de până la 30 de ani, conform reglementărilor în vigoare.
 6. 6. Managementul riscului • Managementul riscului reprezintă procesele de identificare şi analiză a riscurilor, de găsire a variantelor de răspuns la riscuri, de monitorizare şi control. • In acest sens societatea deţine Autorizaţia de funcţionare in condiţii de siguranţă pentru Iazul de Decantare Aurul si prevede luarea de măsuri tehnice suplimentare încât să se reducă riscurile pentru populaţie si mediu, conform Raportului privind evaluarea de risc pentru Uzina de tratare sterile Romaltyn Mining.
 7. 7. Marturii • „Romaltyn este pentru mine a doua șansă de a-mi exercita meseria acasă, aproape de familie, în condiții de performanță organizatorică și tehnologică, într-un colectiv care te predispune la a-ți dori mai mult și unde recompensa este pe măsura efortului.” AUREL ZAHARIA - ȘEF IAZUL DE DECANTARE AURUL • „A lucra la ROMALTYN MINING este o mare responsabilitate – atât PROFESIONALĂ, pentru că implică abilități și cunoștințe temeinice pentru un proiect UNICAT în ROMÂNIA până la ora actuală, dar mai ales CIVICĂ. Spun civică pentru că, practic, se rezolvă prin profilul de activitate al societății o MARE PROBLEMĂ pentru întreg orașul – aceea a poluării continue, datorită depozitelor miniere create de-a lungul anilor, care poluează sistematic mediul prin apele de infiltrație.” ADRIAN POPA – ȘEF SERVICIU ACHIZIȚII ȘI IMPORT-EXPORT
 8. 8. Contact • DATE DE CONTACT Baia Mare 430072 Strada Victoriei 77b Județul Maramureș, România C.I.F. RO 19064722 J24/1506/2006 • TELEFON +40 262 275 662 FAX +40 262 275 663 E-MAIL mining@romaltyn.ro • Departament comunicare comunicare@romaltyn.ro TELEFON +40 735 506 453 • Departament resurse umane resurse.umane@romaltyn.ro • Departament mediu mediu@romaltyn.ro
 • larisabarna

  Nov. 13, 2014

Romaltyn Mining este o companie specializată în prelucrarea și reciclarea deșeurilor miniere și în valorificarea conținutului de aur și argint al acestora. Activitatea productivă a Romaltyn constă în extracția de conținut util – aur și argint – din deșeuri miniere. În procesul tehnologic sunt parcurse următoarele etape: - antrenarea cu apă a sterilului de la Iazul Central; - transportarea acestui amestec (tulbureala), prin conducte, în Uzina de Retratare a Sterilelor; - tratarea amestecului pentru extragerea aurului și argintului; - detoxificarea tulburelii pe teritoriul uzinei; - depozitarea deșeurilor tehnologice rezultate în Iazul de decantare Aurul. La finalul activității de prelucrare este inclusă ecologizarea suprafeței celor trei amplasamente pe care compania își desfășoară activitatea. Ecologizarea se va realiza pe o suprafață de aproximativ 165 de ha de teren iar monitorizarea va continua pe o perioadă de până la 30 de ani, conform reglementărilor în vigoare.

Views

Total views

8,584

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

0

Shares

0

Comments

0

Likes

1

×