Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Calendar2007
Calendar2007
Loading in …3
×
1 of 11

Sucuri Si Bere In Cutii

0

Share

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Sucuri Si Bere In Cutii

 1. 1. ATENTIE LA BAUTURILE IN CUTII INCIDENT CARE A AVUT LOC RECENT IN TEXAS - USA.
 2. 2. Î ntr-o zi de duminic ă o femeie a cump ă rat ni ş te cutii cu suc si le-a pus in frigider ca s ă le bea mai t â rziu. Miercuri au dus-o urgent la spital, unde au internat-o direct la Terapie Intensiv ă , î ns ă chiar î n acea zi a murit. La autopsie a ie ş it c ă ea a murit de Leptospiroz ă .
 3. 3. Cercet â nd cauza mor ţ ii au aflat ca ea a b ă ut sucul direct din cutie f ă r ă a folosi un pahar iar cutia era infectat ă cu urina uscat ă de ş obolan, astfel a luat boala grav ă numită Leptospiroz ă . Urina ş obolanului con ţ ine substan ţ e mortale si toxice necunoscute de multe persoane.
 4. 4. TESTIMONIO DE ESTE RECOMANDABIL SĂ SE SPELE PARTEA SUPERIOARA A CUTIILOR CU B ĂUTURI ŞI A CONSERVELOR ÎNAINTE DE A LE DESCHIDE SI A LE CONSUMA
 5. 5. Cutiile si conservele sunt depozitate în magazii unde sunt expuse acestor rozătoare , ca apoi să fie transportate fără o protecţie adecvată . Un studiu recent arată că părţile superioare a cutiilor si conservelor sunt … MULT MAI INFECTATE DECÂT O BAIE PUBLICĂ … Pline de bacterii şi germeni .
 6. 6. DE FIECARE DATĂ CÂND CUMPERI UN PRODUS ÎN CUTII CA LAPTE, SUCURI, BERE, TON, CONSERVE, ETC. SPALĂ PARTEA SUPERIOARĂ A CUTIEI ÎNAINTE DE A O DESCHIDE . MAI BINE E SĂ PREVII DECÂT SĂ REGREŢI !!
 7. 7. LEPTOSPIROZA
 8. 8. Este o boală infecţioasă rară , grav ă şi contagioasă , determinată de diferitele specii ale genului Leptospira , un microorganism în formă de spirală ( spirochete ). L eptospiroza este o boală determinată de expunerea la această bacterie care poate fi găsită în locurile cu climă mai caldă, în apele dulci care au fost infectate de urina animalelor .
 9. 9. Perioada de incubaţie este de la 2 l a 26 zile . Boala începe brusc cu frisoane, febră şi dureri de cap de la 75 l a 100% d in pacienţi , t use seacă ( de la 25 l a 35% d in cazuri ), ameţeli , vome şi dia ree (50% d in cazuri ). Alte simptome mai puţin obişnuite includ dureri în articulaţii , în oase , în gât şi în abdomen, conjuntivit ă . Între 7 şi 40% d in pacienţi pot prezenta sensibilitate musculară şi mărirea ficatului , a splinei sau a ganglionilor limfatici , durere în gât, rigi d itate musculară , s unete anormale a plămânilor sau erupţie cutanee .
 10. 10. Se p oate administra penicilină , tetraciclin ă , cloramfenicol şi eritromicina p entru a trata această boală . În cazurile mai complicate e necesar un ajutor de specialitate . În general pronosticul e bun , însă dacă cazurile complicate nu sunt tratate adecvat poate surveni decesul .
 11. 11. Dacă facem cunoscută această informaţie prin e-mail, putem ajuta ca şi alte persoane să cunoască acest risc . Să fim solidari

×